У Львові ЖЕК виставив на продаж квартиру злісного неплатника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові ЖЕК виставив на продаж квартиру злісного неплатника

Енергетика
791
У Львові квартиру місцевого жителя виставили на продаж з аукціону через борги за комунальні послуги розміром 19 тисяч гривень.
Таке рішення схвалило Львівське міське комунальне підприємство "Сигнівка" (житлово-експлуатаційна контора - ЖЕК). Про це йдеться в повідомленні Львівської міської ради.
"У Львові вдаються до нових методів у боротьбі зі злісними неплатниками за комунальні послуги", - сказано в повідомленні.
У повідомленні сказано, що ЖЕК неодноразово попереджав жителя цієї квартири про необхідність погасити заборгованість, звертався до суду, проте, ці заходи не допомагали, тому квартира була виставлена ​​на аукціон.
"Через 3 дні після виставлення на аукціон квартири, її власник сплатив більшу частину боргу - 10 тисяч гривень, і зобов'язався протягом місяця оплатити решту", - йдеться в повідомленні.
Можливість вдаватися до таких заходів з'явилася у комунальників з 9 березня, у зв'язку зі схваленням Закону "Про виконавчу службу", який істотно розширює її можливості.
"Якщо громадянин має заборгованість понад 9 тисяч гривень, то можна направляти запит на виготовлення технічних документів у БТІ про вартість житлового приміщення, а після отримання цих документів, є право виставити квартиру на аукціон, про що боржник повідомляється попередженням", - розповіла начальник відділу житлового господарства Залізничної районної адміністрації Львова Ірина Умріш.
Також планується виставити на аукціон ще 7 квартир львів'ян, які мають заборгованість у великих розмірах.
За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, станом на 1 липня борг за квартплату мешканців Львова становить 9,5 мільйона гривень, за холодну воду - 5,3 мільйона, за теплопостачання - 40,6 мільйона гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас