Міллер: Питання про зміну цін може бути розглянуте при злитті "Газпрому" і "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Питання про зміну цін може бути розглянуте при злитті "Газпрому" і "Нафтогазу"

Енергетика
196
Питання про коригування цін на газ для України може бути розглянуте при злитті "Газпрому" і "Нафтогазу України".
Як повідомили УНІАН в управлінні інформації ВАТ "Газпром", про це глава правління російського газового холдингу Олексій Міллер сказав за підсумками робочої зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойко, яка пройшла сьогодні в Москві.
"Нічого нового сказати не можу. Питання про коригування цін на газ для наших українських друзів може бути розглянуте при злитті "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України", - сказав Міллер за підсумками зустрічі.
Нагадаємо, 30 червня Міллер заявив, що в переговорах з Україною створення газотранспортного СП розглядається російською стороною як перший крок до злиття двох компаній ("Газпрому" і "Нафтогазу України", - ред.), і без нього неможливо змінити формулу ціни на газ для України.
При цьому глава "Газпрому" підкреслив, що в україно-російських переговорах створення СП і цінові умови - це одна тема, а створення єдиної компанії - інша.
"Насправді те, що стосується СП і цінових умов, як ви розумієте, - це зовсім інша історія, зовсім не та, про яку говорилося щодо єдиної компанії", - уточнив він.
Як повідомлялося, раніше Міллер заявляв, що ціна на російський газ для України за довгостроковими контрактами в четвертому кварталі 2011 року може скласти 500 доларів за тисячу кубометрів.
Нагадаємо, ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" 19 січня 2009 року підписали два контракти: купівлі-продажу на період з 2009 по 2019 рік; про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України на період з 2009 по 2019 рік.
Ціна на газ встановлюється щоквартально. Ціна імпортного природного газу для України в першому кварталі 2011 року становила близько 264 дол за тис. куб. м, у другому - 295,6 дол за тис. куб. м.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас