Рада має намір поширити субсидії на внески учасників ОСББ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має намір поширити субсидії на внески учасників ОСББ

Казна та Політика
436
Верховна Рада має намір поширити субсидії на оплату житлово-комунальних послуг на внески і платежі учасників об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
За схвалення в першому читанні законопроекту № 8474 проголосувало 268 депутатів за мінімально необхідних 226.
Крім того, законопроектом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів про створення та діяльність об'єднань співвласників багатоквартирного будинку" передбачається вдосконалення термінології закону "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку".
Рада має намір визначити майно, придбане співвласниками багатоквартирного будинку за їх внески, спільною власністю власників квартир.
Парламент має намір вилучити з чинного законодавства поняття "утримання на балансі" і "балансоутримувач" і визначити, що багатоквартирний будинок перебуває в управлінні ОСББ з дня державної реєстрації цього об'єднання.
Крім того, Рада має намір врегулювати самостійне забезпечення ОСББ експлуатації будинку, користування квартирами, нежитловими приміщеннями та спільним майном будинку.
Водночас парламент має намір визначити, щоб ОСББ оплачувало холодну і гарячу воду, теплову та електричну енергію, природний газ, комунальні послуги та послуги з утримання будинків за цінами і тарифами, встановленими для населення, а не для юридичних осіб.
Ще одним наміром Ради є введення можливості проведення письмового опитування у випадках, якщо загальні збори учасників ОСББ не відбулися через відсутність кворуму.
Схваленням даного законопроекту планується спростити процедуру створення та функціонування ОСББ.
Як повідомляло агентство, 1 червня Президент Віктор Янукович висловився за проведення ревізії роботи ОСББ.
Раніше Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спрогнозувало збільшення кількості ОСББ на 2,5 тис. до 14,5 тис. до кінця 2011 року.
У 2011 році Мінрегіонбуд має намір направити 60 млн гривень на підтримку ОСББ.
Міністерство виступає за обов'язкове створення ОСББ мешканцями нових будинків і добровільне - мешканцями інших будинків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас