Стросс-Кану загрожує чергове звинувачення в сексуальних домаганнях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кану загрожує чергове звинувачення в сексуальних домаганнях

Кримінал
289
Французька письменниця Тристан Банон подає в суд на екс-главу Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана за сексуальні домагання майже десятирічної давності. Позов Банон надійде в суд Парижа 5 липня 2011 р. Про це сьогодні повідомив її адвокат Давид Куббе, передає РБК з посиланням на Associated Press.
За словами потерпілої, в 2002 р. глава МВФ спробував зґвалтувати її в квартирі, де вона збиралася взяти в Стросс-Кана інтерв'ю.
Раніше адвокат Банон відзначав, що письменниця не має наміру подавати до французького суду на Стросс-Кана, поки не завершиться розгляд в суді Нью-Йорка. Сьогодні юрист повідомив, що позивачка більше не має наміру чекати і вирішила дати хід справі проти екс-глави МВФ.
Нагадаємо, що 1 липня ц.р. суд Нью-Йорка звільнив Стросс-Кана з-під домашнього арешту до 18 липня 2011 р., коли продовжаться слухання по суті справи про зґвалтування покоївки готелю Sofitel.
Дане засідання суду Нью-Йорка відбулося у зв'язку з новими відомостями у справі Стросс-Кана, які дозволили захисту звернутися до суду з проханням про звільнення підопічного з-під домашнього арешту.
Справа в тому, що скандальна справа стосовно екс-глави МВФ отримала новий поворот. Як з'ясувала поліція Нью-Йорка, покоївка готелю Sofitel, яка звинуватила Стросс-Кана в зґвалтуванні, постійно брехала на допитах, ймовірно, з метою отримати від цього вигоду. Крім того, в поліції припускають, що жінка може бути замішана в торгівлі наркотиками і відмиванні грошей.
Деталі гучної справи розбурхали Францію. Місцеві ЗМІ відреагували на подібний розвиток подій блискавично, припустивши в черговий раз, що видатний соціаліст став жертвою політичної інтриги. Тільки цього разу публікації французької преси звучать переконливіше. При цьому результати проведеного в країні соцопитування показали, що майже половина французьких виборців хочуть повернення Стросс-Кана в політику.
62-річний Стросс-Кан був заарештований департаментом поліції в травні 2011 р. в аеропорту Нью-Йорка за звинуваченням у спробі зґвалтування 34-річної покоївки готелю, в якому він мешкав. Колишньому главі МВФ пред'явлено звинувачення за сімома пунктами, серед яких сексуальне домагання, спроба зґвалтування і незаконне позбавлення волі. Колишній глава МВФ покинув свою посаду 19 травня 2011 р. під тиском звинувачень, хоча не визнав себе винним по жодному з пунктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас