Купувати землю в Україні дозволять лише за декларовані доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купувати землю в Україні дозволять лише за декларовані доходи

Аграрний ринок
840
Відповідно до законопроекту про ринок землі, при купівлі земельної ділянки покупець повинен буде пред'явити декларацію про свої доходи. Про це заявив голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко.
"Купуючи ділянку землі, людина повинна буде надати декларацію, в якій будуть чітко зазначені джерела її доходів", - зазначив він.
На думку Тимченка, дана вимога має виключити можливість концентрації земельних наділів у одного власника через афілійованих осіб. "Такого не буде, що комусь дали гроші, і хтось щось купив. Людина буде зобов'язана показати ті гроші, за які вона планує придбати земельну ділянку", - додав він.
Як повідомив президент асоціації "Земельний союз України" Андрій Кошиль, який брав участь у розробці законопроекту, максимальний розмір земельної ділянки, яку зможе придбати один покупець, залежно від регіону буде коливатися від 900 до 2,1 тисячі гектарів.
За його словами, розмір максимального земельного наділу становитиме 900 гектарів у Закарпатті, в той час як для зони степів і напівстепів він буде максимальним.
Експерт також зазначив, що правом на придбання земельних наділів будуть володіти лише фізичні особи або фермерські господарства. За його словами, обмеження буде стосуватися не тільки однієї особи, а й пов'язаних осіб. "Якщо це буде сім'я, де і на дружині, і на чоловіку будуть ділянки, то таку концентрацію можна буде припинити", - зазначив він. Кошиль також повідомив, що запобіганню концентрації земельних ресурсів у руках обмеженого кола осіб має сприяти і українське антимонопольне законодавство.
Як повідомлялося, 17 червня Янукович пообіцяв, що з 2012 року в Україні буде працювати ринок землі.
20 червня Кабінет міністрів України схвалив законопроект "Про ринок земель".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас