СБУ припинила діяльність конвертаційного центру, який діє у Києві та Кіровограді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ припинила діяльність конвертаційного центру, який діє у Києві та Кіровограді

Кримінал
293
Співробітники служби безпеки України (СБУ) в Києві спільно зі столичною міліцією і податковою службою виявили та припинили незаконну діяльність групи осіб, які організували конвертаційний центр.
Як повідомила прес-служба Управління СБУ в Києві, нелегальну фінансову структуру, що переводила в готівку "відмиті" кошти, які належали підприємствам паливно-енергетичного комплексу та сфери будівництва, створили жителі столиці та Кіровограда.
Через мережу транзитних і фіктивних підприємств зловмисники щомісячно виводили "в тінь" понад 20 млн грн.
У приміщеннях центру, які були розташовані в Києві та Кіровограді, під час обшуків вилучено кошти на суму 300 тис. грн, фінансово-господарську документацію з ознаками фіктивності, печатки різних підприємств і апаратуру модемного зв'язку "банк-клієнт". На рахунках фіктивних підприємств заблоковано понад мільйон гривень.
За матеріалами СБУ, міліцією порушено кримінальну справу за ч.2 ст.205 (фіктивне підприємство), ч.2 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів), ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, отриманого злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас