Томенко сподівається на денонсацію угоди з Кіпром про подвійне оподаткування за підсумками візиту президента Кіпру Хрістофіаса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко сподівається на денонсацію угоди з Кіпром про подвійне оподаткування за підсумками візиту президента Кіпру Хрістофіаса

Казна та Політика
349
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко сподівається на те, що за підсумками візиту в Україну президента Кіпру Дімітріса Хрістофіаса між країнами буде досягнуто домовленості про денонсацію угоди про уникнення подвійного оподаткування.
Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.
Віце-спікер підкреслив, що в Україні вже кілька років ведеться дискусія про необхідність однакового та справедливого принципу у сплаті податків, особливо багатими людьми.
"Досі Республіка Кіпр залишається загальновідомим місцем нелегального витоку українських капіталів, адже досі залишається в силі угода між урядом Союзу Радянських Соціалістичних Республік і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна від 29 жовтня 1982 року", - йдеться в повідомленні.
Томенко нагадує, що опозиція неодноразово виступала з ініціативою скасувати цю угоду, але за законом відповідний законопроект на розгляд Ради має внести Президент або Кабінет Міністрів.
На думку віце-спікера, під час візиту Хрістофіаса в Україну Президент Віктор Янукович повинен запропонувати своєму колезі домовиться про скасування цієї угоди.
"Сьогодні потрібно завершити цю багаторічну кіпрську дискусію, і багаті повинні почати платити реальні податки", - підкреслив Томенко.
Він вважає, що таким чином Янукович зможе виконати одну зі своїх передвиборних обіцянок щодо встановлення справедливого оподаткування.
Як повідомляло агентство, Президент Кіпру Дімітріс Хрістофіас відвідає Україну для зустрічей з владою 3-5 липня.
Восени 2010 року уряди України та Кіпру відновили переговори про підготовку нової угоди про уникнення подвійного оподаткування.
Зараз між країнами діє угода уряду колишнього СРСР та уряду Кіпру про уникнення подвійного оподаткування від 29 жовтня 1982 року.
У грудні 2010 року прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Кабінет Міністрів не має наміру в односторонньому порядку денонсувати угоду з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас