Нафта дорожчає на тлі новин з Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі новин з Греції

Енергетика
814
Світові ціни на нафту ростуть у понеділок на тлі схвалення Єврогрупи минулими вихідними чергового траншу фінансової підтримки Греції. Про це свідчать дані торгів.
Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 09:00 мск підвищилася на 0,36 долара, або на 0,38% - до 95,3 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,13 долара, або на 0,12% - до 111,9 долара за барель.
Минулої суботи рада міністрів фінансів єврозони схвалила надання Греції до 15 липня коштів розміром, ймовірно, 12 млрд євро.
Зараз країни єврозони розробляють деталі другого плану порятунку Греції. Уточнюється обсяг добровільного залучення приватних інвесторів до процесу пролонгації (roll-over) зобов'язань країни і сума, яку потрібно буде виділити з офіційних джерел.
"З'явився оптимізм щодо того, що проблеми вирішуються, і в світову економіку повертається баланс", - прокоментував поточну зміну котирувань золота керівний директор Commodity Broking Services Pty. в Сіднеї Джонатан Барратт, якого цитує агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас