Кінах: Злиття "Нафтогазу" і "Газпрому" неможливе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Злиття "Нафтогазу" і "Газпрому" неможливе

Енергетика
487
В ексклюзивному коментарі УНН народний депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах, коментуючи умову Газпрому щодо знижок на газ заявив, що, хоч формула визначення вартості газу для України і створює великі ризики, але об'єднання Нафтогазу і Газпрому на даному етапі неможливе.
"Безумовно, формула визначення ціни на газ для України створює для нас дуже серйозні проблеми і ризики. Більш того, вона не відповідає змісту рівноправних економічних відносин. У зв'язку з цим є ризики, що в четвертому кварталі цього року ціна газу для України з урахуванням знижки складе до 400 доларів за тисячу кубометрів", - сказав Кінах.
Він зазначив, що двосторонній варіант спільного підприємства для України несприятливий і для пошуку балансу інтересів усіх учасників необхідні переговори. "На даному етапі неможливе об'єднання Нафтогазу і Газпрому", - сказав Кінах.
Раніше глава правління російського газового монополіста Олексій Міллер заявив, що Газпром може піти на зниження ціни газу для України тільки за умови об'єднання з національною компанією "Нафтогаз України".
Водночас прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що ціна на газ для України не повинна бути вищою, ніж ціна на газ, наприклад, для Польщі, Словаччини, Німеччини, тобто країн, які розташовані далі від Росії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас