Італія скоротить бюджетні витрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія скоротить бюджетні витрати

Казна та Політика
147
Італійська рада міністрів схвалила програму жорсткої економії бюджетних коштів, завдяки якій збираються зберегти протягом чотирьох років 47 млрд євро. Про це повідомляє CNN, повідомляє РБК-Україна.
"Ця програма розрахована на зниження доходів, але і на збільшення прибутків" - сказав міністр фінансів Джуліо Тремонті.
А прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що збирається за допомогою програми економії досягти балансу бюджету до 2014 р.
Втім, ні Берлусконі, ні Тремонті не пояснили особливостей нової програми. На сайті італійського уряду було розміщено кілька можливих варіантів її змісту: "Програма складається з чотирьох частин. Перша стосується скорочення витрат політиків та чиновників, друга частина присвячена заходам скорочення витрат в цілому. У третій йдеться про доходи, а в четвертій - про заходи щодо подальшого розвитку".
Італійські ЗМІ прогнозують, що значну частину коштів заощадять за рахунок заморожування зарплат у державному секторі і скорочення місцевих витрат. Також ЗМІ повідомляють про плани скорочення чиновників. Уряд, серед іншого, розраховує, що заходи економії на регіональному рівні збережуть в бюджеті майже 10 млрд євро до кінця 2013
Опозиція розкритикувала пакет заходів щодо економії бюджетних коштів.
Лідер демократичної партії П'єрлуїджі Берсані назвав його бомбою уповільненої дії, адже більшість бюджетних скорочень запланували на 2013-2014 рр. Таким чином, Берлусконі хоче перекласти всі проблеми на новий склад уряду, - вважає Берсані.
Нагадаємо, на 2013 р. в Італії заплановані парламентські вибори.
Тим часом інфляція в країні зростає. Італію вважають в Європі лідером за рівнем державного боргу. У 2009 р. він склав 116% ВВП країни. Торік дефіцит бюджету Італії збільшився до 5,3%.
Аналітики оцінюють план Риму в цілому позитивно, але вважають, що тільки економія не вирішить усіх італійських проблем. Втім, експерти виключають можливість звернення Риму за допомогою до МВФ найближчим часом.
Нагадаємо, що вживання заходів жорсткої економії в Греції призвело до масових протестів. Цього тижня парламент Греції ухвалив два пакети документів, які спрямовані на жорстку економію. Це було умовою для отримання кредиту від Євросоюзу і МВФ.
До економії бюджетних коштів МВФ закликає також Іспанію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас