Республіканці готують дефляційний шок в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Республіканці готують дефляційний шок в США

Казна та Політика
909
Дебати, які зараз ведуться в США щодо того, чи варто законодавчо піднімати стелю держборгу чи ні, визначать не тільки майбутнє економіки Штатів, а й значною мірою вплинуть на всі процеси у світовій економіці.
Як зазначив у своєму коментарі економічний експерт Олексій Комаров, республіканці та демократи в США ламають списи навколо традиційних питань: оподаткування багатих, розмірів федерального бюджету, соціальної справедливості. При цьому, кожен шлях має свої переваги і недоліки. "З одного боку, збільшення втручання держави в економіку призводить до зростання дефіциту бюджету, який в умовах дефіциту внутрішніх та зовнішніх заощаджень доводиться покривати емісійними пакетами допомоги ФРС (QE1, QE2). Емісія викликає інфляцію, яка хоча і допомагає підтримати економічне зростання і не дає економіці скотитися в дефляцію, проте призводить до некерованих процесів на периферії (Близький Схід)", - зазначив експерт.
"З іншого боку, пропоновані республіканцями заходи жорсткої економії та скорочення державного втручання в економіку швидше за все призведуть до нівелювання і так слабкого економічного зростання в США, але разом з тим дозволять перевести процеси в кероване русло, в рамках дефляційного сценарію", - пояснив Комаров.
"Якби республіканці дозволили інфляції зайти надто далеко, це б призвело до послаблення позицій долара, що перебуває в інфляції, і витіснення його з міжнародної торгівлі і кредиту", - підсумував він.
За матеріалами:
urk.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас