Екс-міністр економіки: при Лагард подарунків від МВФ Україна не дочекається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр економіки: при Лагард подарунків від МВФ Україна не дочекається

Казна та Політика
612
Політика Міжнародного валютного фонду за нового директора-розпорядника Крістін Лагард посилиться, і фонд вимагатиме неухильного дотримання меморандуму з Україною.
Про це в інтерв'ю DT.UA сказав народний депутат, екс-міністр економіки Сергій Терьохін, який особисто знайомий з Лагард з 2005 року.
"Таких подарунків, які свого часу отримували Угорщина, Ісландія, Ірландія, та й Україна, від МВФ чекати вже не варто. Політика фонду посилиться, від усіх країн зажадають виконання зобов'язань", - сказав Терьохін.
Він охарактеризував нову главу МВФ як "лякаюче розумну і водночас досить жорстку", а її погляди - як "помірковано ліберальні".
При цьому нардеп зазначив, що хоча в МВФ всі рішення схвалюються радою директорів, однак сам пост директора-розпорядника важливий в цій організації і від нього залежить дуже багато чого.
Терьохін також відзначив, що за Лагард на посаді міністра економіки і фінансів Франція провела ряд скорочень соціальних витрат і змогла пройти кризу майже так само добре, як Німеччина.
Нагадаємо, що Крістін Лагард була призначена директором-розпорядником МВФ 28 червня.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас