Міністр розповів, як будуть продавати сільгоспземлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр розповів, як будуть продавати сільгоспземлі

Аграрний ринок
524
При продажу землі сільськогосподарського призначення один покупець зможе купити не більше 1,5 тисячі гектарів. Про це в ефірі "Шустер Live" у п'ятницю заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.
"Покупка землі в одні руки буде обмежена", - сказав він. За словами міністра, в середньому кожна людина зможе купити не більш ніж півтори тисячі гектарів землі, але в цілому це буде залежати від того, в якій кліматичній зоні буде земельна ділянка.
Крім того, додав Присяжнюк, покупець паю перед покупкою повинен буде оприлюднювати свої доходи. "Ми передбачаємо обов'язкове декларування доходів, щоб можна було купити земельний пай", - зауважив він.
За словами Присяжнюка, наразі в державі чути дуже багато нарікань про те, що землю скуповуватимуть через підставних осіб. "Я хотів би побачити, хто сьогодні готовий комусь дати даром 3-4 мільйони гривень для купівлі землі, враховуючи, що пай приблизно 4 гектара", - сказав він.
Присяжнюк також відзначив, що уряд також пропонує ряд механізмів щодо запобігання спекуляцій на ринку землі. За його словами, якщо людина захоче продати куплений пай, то "повинна буде заплатити 100% мита в перший рік, 90% - в другій, і так до десятого року". "Тобто економічно тебе поставлять у такі рамки, що перепродувати землю раніше, ніж через 10 років, буде економічно невигідно", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас