На третьому реакторі "Фукусіми" усунули випаровування радіоактивної води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На третьому реакторі "Фукусіми" усунули випаровування радіоактивної води

Енергетика
163
Ліквідаторам аварії на АЕС "Фукусіма-1" вдалося за допомогою системи повітряного охолодження різко знизити температуру в басейні третього реактора для зберігання відпрацьованих паливних стрижнів і усунути тим самим випаровування з нього радіоактивної води. Про це сьогодні повідомила енергокомпанія "Токіо електрик пауер" (TEPCO), що є оператором станції.
За даними TEPCO, завдяки вжитим минулої ночі зусиллям, температура води в басейні впала до 40 градусів за Цельсієм (наприкінці червня вона досягала 70 градусів). Аналогічним чином в травні був успішно охолоджений басейн другий реактор, і тепер фахівці готуються до виконання подібних робіт у будівлях першого і четвертого енергоблоків.
Напередодні в будівлі третього реактора, де зберігається небезпечний для життя людей рівень радіації, побував американський робот "Уорріор", оснащений чотирма відеокамерами, вимірювальними приладами і "пилососом" для збору радіоактивного пилу і дрібних уламків. Апарат досліджував і очистив від небезпечного сміття частину першого поверху площею до 100 квадратних метрів, що поліпшило умови для роботи в будівлі фахівців.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас