Бюджет штату Міннесота вичерпаний, з 1 липня робота уряду припинена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет штату Міннесота вичерпаний, з 1 липня робота уряду припинена

Казна та Політика
4263
Робота уряду штату Міннесота припинена з 1 липня через брак бюджетних коштів, тисячі працівників бюджетної сфери відправлені у безстрокову відпустку, повідомляє агентство Bloomberg.
Губернатор штату - демократ Марк Дейтон - не зміг домовитися про шляхи вирішення бюджетної кризи з республіканською фракцією місцевого парламенту.
За словами Дейтона, республіканці відкинули його пропозицію про підвищення податків з метою закрити $5-мільярдну дірку в бюджеті, а він відмовився скорочувати витрати апарату настільки різко.
Ціна питання наразі складає $1,4 млрд - якщо демократи і республіканці досягнуть домовленості щодо цієї суми, то проблема буде вирішена, принаймні тимчасово.
Ситуація в Міннесоті відображає труднощі, що стоять перед США в цілому: федеральний уряд не в змозі домовитися з Конгресом про підвищення верхньої межі держзапозичень, і, якщо рішення не буде знайдене найближчими тижнями, то вже 2 серпня США доведеться оголосити про дефолт.
У Міннесоті проживає 5,3 млн осіб, за чисельністю населення вона посідає 21-е місце серед штатів США, за ВРП - 17-е місце (1,84% американського ВВП в 2010 році).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас