Міліція каже, що комунальники Києва "нахапали" аж 170 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліція каже, що комунальники Києва "нахапали" аж 170 мільйонів

Кримінал
197
У Києві одне з комунальних підприємств зібрало незаконних комунальних платежів на суму 170 млн. грн.
Про це УНІАН повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Києві.
Зокрема, як підкреслюється в повідомленні, за зібраними матеріалами столичного Управління боротьби з економічною злочинністю Слідчий відділ Дніпровського райуправління порушив кримінальну справу проти посадових осіб комунального підприємства, яке підпорядковується безпосередньо Київській міській державній адміністрації.
Так, поінформували в міліції, відповідно до розпорядження КМДА, починаючи з січня 1997 року, на транзитний розрахунковий рахунок цього КП надходять всі кошти, які фізичні та юридичні особи перераховують за комунальні послуги, і надалі підприємство їх перераховує на розрахункові рахунки безпосередньо суб'єктам господарювання, які ці послуги надавали, як то ПАТ "АК "Київводоканал", ВАТ "Київгаз", ПАТ "Київенерго" і тому подібне. За ці послуги КП отримує прибуток у сумі 0,5% від суми коштів, отриманих від фізичних та юридичних осіб.
Між тим, частиною третьою статті 333 Господарського кодексу встановлено, що діяльність, яка пов'язана з отриманням та перерозподілом фінансових коштів, крім випадків, передбачених законодавством, є фінансовим посередництвом, а фінансове посередництво здійснюється установами банків та іншими фінансово-кредитними організаціями.
Проте станом на 20 червня 2011 р. інформація про згаданий КП до Державного реєстру фінансових установ Держфінпослуг не вносилась, статусу фінансової установи зазначена юридична особа не набувала, і ліцензії на надання фінансових послуг не отримувала. Але компанії це не завадило з січня 2001 року по березень 2011 року здійснювати фінансово-господарську діяльність як фінансовій установі з надання послуг з переказу коштів без державної реєстрації та без відповідної ліцензії, що є загальнообов'язковим.
Внаслідок цього КП незаконно отримало дохід розміром понад 170 млн. грн., з яких чистого доходу - майже 70 млн. грн., що є особливо великим розміром. Таким чином, у діяльності зазначених посадових осіб вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 202 КК України.
У міліції також зазначили, що протягом одного лише 2010 року КП незаконно отримало і перерахувало на розрахункові рахунки суб'єктів господарювання, тобто постачальників комунальних послуг та експлуатуючих організацій, кошти, які надійшли від мешканців за комунальні послуги, на загальну суму майже 2,5 млрд. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас