Королевська: Восени деяким чиновникам знадобиться швидкість ніг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Восени деяким чиновникам знадобиться швидкість ніг

Казна та Політика
592
Зміни до Податкового кодексу перетворилися на чергову "реформаторську" маніпуляцію. Але люди не пробачать влади фокусів зі спрощеною системою оподаткування. Так народний депутат України, голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королівська прокоментувала в Луганську хід розгляду проекту закону про внесення змін до Податкового кодексу (про спрощену систему оподаткування № 8521).
Як повідомили УНІАН у прес-службі голови комітету, у схвалених 16 червня в першому читанні змінах до Податкового кодексу датою набуття чинності правок значиться 1 липня. Однак, зазначила Королевська, законопроект не внесений до порядку денного наступної парламентської тижня, який розпочинається 4 липня. Більше того, досі не призначена дата засідання робочої групи з підготовки документа до другого читання.
Таким чином, стверджує народний депутат, або парламент змушений буде продовжити сесію ще на один тиждень, але при цьому закон набуде чинності з 1 січня - згідно з бюджетним законодавством, або зміни в Податковий кодекс взагалі не будуть схвалені на поточній сесії. "Всі декларації влади про готовність до лібералізації податкового законодавства виявилися черговою профанацією", - сказала Королевська на Форумі ділових людей в Луганську.
"Влада веде нечесну гру. Уряд демонструє готовність до дрібних і незначних правок, але при цьому не готовий до радикальної зміни філософії податкової реформи. маніпуляціями з законодавством прикривається брак професіоналізму та стратегічного бачення", - підкреслила народний депутат.
Королевська нагадала, що 14 червня Координаційна рада Всеукраїнської громадянської акції "Вперед", яка об'єднує понад 200 громадських організацій і профспілок, схвалила звернення до депутатів, в якому міститься список вимог, врахувати який активісти вимагають при підготовці законопроекту до другого читання.
"1 липня на засіданні Народної колеги Всеукраїнської громадянської акції "Вперед" ми підведемо перші підсумки виконання владою наших вимог і схвалимо рішення про подальші дії. Суспільство не має наміру далі терпіти обман і знущання. У кожній своїй реформі уряд демонструє спритність рук, але суспільство не пробачить уряду черговий фокус. Восени чиновникам, відповідальним за податкове свавілля, знадобиться швидкість ніг", - заявила народний депутат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас