Мінекономіки має намір спростити митне оформлення імпорту цукру-сирцю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки має намір спростити митне оформлення імпорту цукру-сирцю

Аграрний ринок
190
Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір спростити процедуру митного оформлення імпорту цукру-сирцю з тростини суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності в рамках тарифної квоти Світової організації торгівлі.
Про це йдеться в проекті наказу Мінекономіки, текст якого мають Українські Новини.
Зокрема, пропонується доповнити положення про порядок видачі ліцензій на імпорт цукру-сирцю пунктом, згідно з яким дотримання умов, визначених у реквізитах 8 і 9 ліцензії (вартість товару у валюті контракту та доларах) є обов'язковим у разі збільшення вартості товару, який імпортується.
Також пропонується доповнити положення нормою, згідно з якою дотримання умов, визначених у реквізиті 13 (країна походження товару), є обов'язковим у разі застосування розподіленої тарифної квоти між країнами-постачальниками цукру-сирцю з тростини.
У пояснювальній записці до проекту наказу зазначається, що внаслідок зміни кон'юнктури ринку і, відповідно, умов, визначених у видані ліцензії на імпорт цукру-сирцю, збільшився час митного оформлення ввезення цього товару в Україну.
За словами авторів проекту, враховуючи, що даний товар є стратегічно важливим для внутрішнього ринку України, зазначена проблема потребує невідкладного державного регулювання.
Метою проекту наказу є забезпечення потреб внутрішнього ринку в цукрі та недопущення неконтрольованого зростання цін на ринку продовольчих товарів.
Як повідомляло агентство, асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" вважає сприятливими світові та внутрішні ціни на ринку цукру зараз для рентабельного імпорту цукру-сирцю в рамках квоти СОТ.
Після вступу України до СОТ щорічна квота на імпорт цукру-сирцю з тростини становить 260 тис. тонн з 2% митною ставкою.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас