S&P змінив прогноз із рейтингів Криму зі "стабільного" ​​на "позитивний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P змінив прогноз із рейтингів Криму зі "стабільного" ​​на "позитивний"

Казна та Політика
141
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's змінило прогноз з рейтингів Криму зі "стабільного" ​​на "позитивний".
Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства.
"Служба кредитних рейтингів S&P переглянула прогноз із рейтингів Автономної Республіки Крим, розташованої на півдні України, зі "стабільного" на "позитивний", - йдеться в повідомленні.
Одночасно підтверджено довгостроковий кредитний рейтинг В-і підвищений рейтинг за національною шкалою з uaBBB-до uaBBB.
Перегляд прогнозу обумовлений думкою рейтингового агентства про те, що Крим зуміє забезпечити зростання доходів і зберегти невисоке боргове навантаження.
У повідомленні наголошується, що рівень рейтингів відображає низьку передбачуваність доходів і в цілому невелику фінансову гнучкість доходів і витрат бюджету Криму, обумовлені волатильною і недофінансованою українською системою міжбюджетних відносин; а також низький рівень добробуту цього регіону і його великі потреби у видатках.
Додатковий тиск на рівень рейтингів надає надмірно висока частка одного платника податків у структурі важливих для Криму акцизних платежів.
Зазначені недоліки компенсуються тим, що рівень витрат Криму на обслуговування і погашення боргу в найближчі кілька років, на думку S&P, залишиться невисоким.
Іншим фактором, який позитивно впливає на рівень рейтингів, є сприятливе географічне положення Криму на узбережжі Чорного моря, яке, як очікується, сприятиме економічному розвитку цього регіону в довгостроковій перспективі.
Прогноз "позитивний" відображає очікування агентства на те, що економіка і доходи бюджету Криму будуть рости через сприятливе географічне положення цього регіону, а запозичення, вироблені в 2011-2013 роках, будуть тільки середньостроковими, в результаті чого витрати на обслуговування і погашення боргу не перевищать 3-4% поточних доходів.
Як повідомляло агентство, у березні 2010 року S&P підвищив рейтинги Криму, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська і підтвердив рейтинги Києва, Львова та Одеси.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас