Барак Обама пропонує урізати витрати США на 1 трлн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Барак Обама пропонує урізати витрати США на 1 трлн доларів

Казна та Політика
499
Глава держави вважає необхідним підвищення податків для найбагатших американців і скасування податкових пільг для нафтових компаній.
Президент США Барак Обама заявив про скорочення витрат на ряд державних програм більш ніж на 1 трлн доларів. Ці заходи необхідні для зменшення бюджетного дефіциту, заявив він на прес-конференції в Білому домі. Про це пише Washington Post.
Глава держави вважає необхідним підвищення податків для найбагатших американців і скасування податкових пільг для нафтових компаній. Обама зазначив, що стан американської економіки і становище середнього класу поки залишає бажати кращого, і пообіцяв домагатися вживання додаткових заходів щодо виходу з економічної кризи і створення нових робочих місць.
Також президент заявив, що відмова Конгресу підвищити "стелю" державного боргу країни призведе до "підриву довіри до фінансової системи" США. Відповідно до позиції Конгресу, необхідно знижувати державний борг, а не підвищувати його прийнятну суму.
"Стелю" держборгу було досягнуто ще у травні. Казначейство попередило, що здатне піти на екстрені заходи 2 серпня. Для США це означає дефолт.
Обама заявив, що вживає всіх залежних від нього заходів щодо скорочення бюджетного дефіциту США, тепер рішення залишається за представниками Конгресу.
"Правда в тому, що економічні проблеми швидко не вирішуються", - сказав Обама. "Є кілька кроків, яких Конгрес міг би вжити прямо зараз... це допомогло б скоротити безробіття в країні", - додав президент.
Відновлення економіки країни помітно сповільнилося, рівень безробіття зберігається на рівні в 9%. Під час своїх поїздок по країні президент США закликав бізнесменів до внутрішніх інвестицій, тоді коли держава постарається скоротити свої витрати.
На початку червня Нижня палата Конгресу США відхилила підвищення ліміту кредитування країни до 16,7 трлн доларів замість нинішніх 14,3 трлн, що просувається Білим домом. За рішенням стояли республіканці: всі члени цієї партії в Палаті представників проголосували проти.
У середині червня 2011 року Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зі зростання економіки США. У доповіді фонду йдеться, що ВВП США в поточному році виросте на 2,5%, раніше прогноз зі зростання економіки був на рівні 2,8%. При цьому МВФ знизило прогноз зі зростання американського ВВП і на наступний рік - з 2,9% до 2,7%.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас