ГПУ наклала арешт на рахунки та майно Луценко і Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ наклала арешт на рахунки та майно Луценко і Тимошенко

Казна та Політика
1593
Генеральна прокуратура України наклала арешт на рахунки і майно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко на суму понад 1,7 млн ​​грн. Про це заявив на брифінгу заступник генерального прокурора України Михайло Гаврилюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"В ході досудового слідства на майно та рахунки Луценко накладено арешт на суму, яка дає можливість задовольнити позов. Накладено арешт на його рахунки та майно на суму понад 1,7 млн ​​грн", - повідомив Гаврилюк.
Він додав, що фактично з усіх кримінальних справ, які порушила ГПУ, на майно обвинувачених накладено арешт, і колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не є виключенням.
При цьому Гаврилюк відмовився розповідати, в яку суму оцінюється майно Тимошенко, на яке накладено арешт. Заступник генпрокурора підкреслив, що процес виявлення майна триває. За його словами, виявляється також майно, оформлене на родичів.
Відзначимо, 28 січня повідомлялося, що ГПУ наклала арешт на майно Луценка і трьох співробітників МВС з метою відшкодування державі збитків, встановленого досудовим слідством розміром понад 970 тис. грн. За словами брата Юрія Луценка Сергія, арешт на майно його брата був накладений ще під час порушення проти Луценка кримінальної справи.
Що стосується Юлії Тимошенко, то раніше державний обвинувач у справі екс-прем'єра Лілія Фролова заявила, що у справі щодо газових угод з РФ 2009 фігурує сума збитку в 1,5 млрд грн. На таку ж суму компанія НАК "Нафтогаз України" висунула колишньому прем'єр-міністру позов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас