Глобальний фонд планує виділити Україні 305 млн дол. на боротьбу з ВІЛ/СНІД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальний фонд планує виділити Україні 305 млн дол. на боротьбу з ВІЛ/СНІД

173
Глобальний фонд з протидії ВІЛ/СНІДу може виділити близько $305 млн Україна на боротьбу з ВІЛ-інфекцією та СНІДом.
"Ми на сьогоднішній день очікуємо починаючи з 2012 року на період протягом наступних 5 років суму близько $305 млн", - повідомив голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам Олександр Федько на брифінгу в середу в Києві.
Він пояснив, що Глобальний фонд виділить частину запланованих коштів. Після оцінки виконання першого етапу реалізації коштів, якщо Глобальний фонд буде задоволений "показниками та індикаторами", він зможе надати наступний транш.
У свою чергу координатор Об'єднаної програми ООН по ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС) в Україні Ані Шакарішвілі зазначила: "Ми говоримо про те, щоб повільно, але швидше, ніж зараз, підійти до того рівня фінансування з державного сектора, коли до мінімуму буде доходити вливання з боку зовнішніх донорів".
За словами Федька, на боротьбу з ВІЛ/СНІДом в держбюджеті на 2011 рік передбачено 519 млн грн, з них "доведено до виконання 201 млн грн". Як зазначив голова Держслужби, в Україні необхідно збільшити відсоток фінансування програм по боротьбі з ВІЛ/СНІД.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас