Тігіпко сподівається на продовження успішної співпраці з МФВ за його нового керівника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко сподівається на продовження успішної співпраці з МФВ за його нового керівника

Казна та Політика
144
Віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко сподівається на продовження успішної співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) за новообраному главі Фонду Христини Лагард.
"Мені здається, на щось гірше очікувати нам не варто. У нас буде нормальна програма співробітництва з МВФ", - сказав він журналістам у середу в Києві.
Тігіпко повідомив, що зустрічався з Лагард раніше на конференції, склалося дуже приємне враження про неї як про професіонала.
Як повідомлялося, в середу новим директором-розпорядником МВФ призначена міністр економіки і фінансів Франції Лагард. Вона змінила на цій посаді іншого представника Франції Домініка Стросс-Кана, який у травні оголосив про відставку після вибуху навколо нього сексуального скандалу.
Лагард стала першою жінкою, що посіла пост керівника МВФ. Єдиним її суперником був керівник Центробанку Мексики Агустін Карстенс.
Традиційно главою МВФ завжди ставав кандидат з Європи, головою Світового банку - американець. Багато країн з економікою, що розвивається, неодноразово заявляли про незгоду з часів Другої світової війни практикою призначення керівників Фонду. Тим не менш, вони не змогли представити єдиного кандидата на цей пост.
Кандидатуру французького міністра підтримали, зокрема, США. Віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін у вівторок також заявив, що російська сторона підтримує її кандидатуру.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас