Fitch може порахувати будь-яку реструктуризацію держборгу Греції дефолтом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch може порахувати будь-яку реструктуризацію держборгу Греції дефолтом

Казна та Політика
252
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings з високим ступенем ймовірності вважатиме, що Греція перебуває в стані дефолту, якщо Європейський союз вирішить реалізувати план добровільної реструктуризації грецького боргу, заявив керівний директор аналітичної групи Fitch з суверенних емітентів Девід Райлі.
Лідери Євросоюзу наразі наполягають на тому, що приватні інвестори повинні понести частину витрат в рамках м'якого плану реструктуризації (так званого rollover), заснованого на принципах Віденської ініціативи 2009 року, коли група великих міжнародних банків погодилася добровільно продовжувати в разі необхідності кредити, раніше видані своїм східноєвропейським підрозділам.
"Fitch з великою ймовірністю буде розглядати такий сценарій як дефолт і помістить рейтинг боргових зобов'язань Греції на рівень обмеженого дефолту", - йдеться в листі Райлі, опублікованому у Financial Times.
Раніше агентство збиралося зберегти рейтинги держоблігацій Греції на рівні, вищому за дефолтний, навіть якщо власники цих паперів підуть на добровільну реструктуризацію боргу, і знижувати їх до дефолтного лише в разі примусового продовження строків звернення грецьких облігацій.
Грецький парламент в середу вдень повинен провести голосування із законопроекту про нові заходи бюджетної економії, які є умовою для отримання додаткової підтримки від Євросоюзу. Відмова парламенту від схвалення пакета заходів може привести до першого дефолту серед країн єврозони, оскільки вже в серпні Греції необхідно погасити облігації на суму 6,6 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас