ЄС вимагає від Греції нової програми і загрожує дефолтом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вимагає від Греції нової програми і загрожує дефолтом

Казна та Політика
285
Комісар ЄС з економічних та монетарних справ Оллі РЕН заявляє, що парламент Греції повинен підтримати нову економічну програму, якщо хоче уникнути дефолту країни.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йдеться в поширеній сьогодні заяві комісара.
"Єдиний шлях уникнути негайного дефолту - підтримка парламентом переглянутої економічної програми", - заявив Рен.
Комісар зазначив, що поважає суверенітет парламенту Греції щодо дебатів, що тривають в цьому органі, проте відзначив, що на порядку денному стоїть питання майбутнього країни і стабільності єврозони.
"Для тих, хто спекулює щодо інших можливостей, дозвольте мені чітко сказати: немає плану Б, щоб уникнути дефолту", - підкреслив комісар.
За його словами, переглянута економічна програма включає як середньострокову фіскальну стратегію, так і програму приватизації.
Як повідомляв УНІАН, у 2010 році Греція ухвалила програму значного скорочення бюджетних витрат, щоб зменшити дефіцит бюджету, який склав за підсумками 2009 року 15,4% ВВП. Однак, країна замість запланованого зменшення до 9,4%, змогла зменшити дефіцит бюджету тільки до 10,5% ВВП за підсумками 2010 року.
У 2010 році Греція отримала 110 млрд. євро кредитів від ЄС і МВФ для поліпшення фінансового стану країни.
Міністри фінансів єврозони планують уточнити план підтримки Греції в липні.
28 червня, в Греції проходив загальний страйк, який супроводжувався масовими акціями протесту проти нових заходів щодо скорочення бюджетних витрат.
Депутати грецького парламенту другий день обговорюють пакет скорочень, який складе 28 млрд. євро (12% ВВП країни) на найближчі чотири роки.
Без прийняття відповідного закону кредитори з ЄС і МВФ відмовляються надати Греції черговий 12-мільярдний транш 110-мільярдної підтримки. У цьому випадку Греції загрожує дефолт по 350-мільярдному боргу вже в липні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас