Мінекономрозвитку РФ: Україна готова підписати договір про ЗВТ з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку РФ: Україна готова підписати договір про ЗВТ з Росією

Казна та Політика
1701
Україна готова підписати єдиний договір про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Росією. Про це повідомив журналістам директор департаменту інтеграції з країнами СНД Мінекономрозвитку РФ Андрій Точін, передає РБК.
"Вони кажуть, що готові підписати договір", - сказав він.
За словами Точіна, у Росії залишилися неврегульовані технічні розбіжності з Азербайджаном і серйозні розбіжності з Узбекистаном. "Вони вважають, що нинішній проект договору погіршить їхній торговельний режим", - пояснив він.
Економічна рада країн СНД планує розглянути доопрацьований проект договору про зону вільної торгівлі між Росією та іншими країнами Співдружності 9 вересня 2011 р., додав представник Мінекономрозвитку РФ. Після цього договір повинен бути затверджений главами урядів країн СНД.
Нагадаємо, 7 червня ц.р. глава уряду України Микола Азаров на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним за підсумками засідання Комітету з економічного співробітництва україно-російської міждержавної комісії заявив, що Україна вивчить можливість приєднання до деяких проектів, які реалізовуватимуться в рамках Митного союзу (МС) Росії, Білорусії і Казахстану. "Ми повинні вивчити весь договірний матеріал Митного союзу і подивитися, до яких конкретно операцій ми можемо приєднатися для того, щоб полегшити умови торгівлі", - сказав він.
При цьому він нагадав, що Президент України Віктор Янукович заявив про можливість співпраці України і Митного союзу у форматі "3+1" і буквально днями підписав указ про створення спеціальної групи, яка має розробити стратегію взаємин України та Митного союзу. "Таку роботу розпочато, вона під постійною увагою уряду, і я думаю, ми виробимо ті принципи, які дозволять нам нормально взаємодіяти з Митним союзом", - сказав Азаров.
Путін на засіданні заявив, що для бізнесу двох країн нові можливості відкрило б більш активне підключення України до багатосторонніх інтеграційних проектів, насамперед до Митного союзу РФ, Білорусі і Казахстану і до Єдиного економічного простору.
Зазначимо, що приєднання України до Митного союзу суперечить її планам щодо інтеграції в ЄС. У зв'язку з цим українська влада виключає таку перспективу. Разом з тим, розглядається питання створення зони вільної торгівлі з країнами-учасниками Митного союзу.
Нагадаємо, 6 червня Янукович підписав розпорядження № 190/2011-рп про створення Робочої групи з питань розвитку взаємодії України з Митним союзом Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації, і призначив її керівником міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка.
Також Президент доручив робочій групі підготувати та внести у двомісячний термін пропозиції щодо стратегії розвитку взаємодії України з Митним союзом у форматі "3+1".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас