У Греції проходить 48-годинний страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції проходить 48-годинний страйк

Казна та Політика
378
У Греції проходить 48-годинний страйк. Так профспілки мають намір висловити протест проти заходів економії, за які голосуватиме парламент. Жорсткі економічні санкції - обов'язкова умова для отримання кредиту, повідомляє Deutche Welle.
На час страйку закриються державні установи та банки, не вийдуть на роботу співробітники транспортних компаній та аеропортів. Авіадиспетчери страйкуватимуть не два дні, а по чотири години зранку і ввечері. Тим не менш, очікуються скасування і затримки рейсів. Медичні установи будуть надавати тільки екстрену допомогу.
Найбільші об'єднання профспілок закликали до акцій протесту за допомогою Інтернету.
Жорсткі заходи економії, до яких закликає влада країни, згідно з розрахунками, дозволять країні до 2015 року поповнити бюджет на 78 млрд євро. Грецький парламент обговорює можливість бюджетних скорочень вже з 27 червня. У середу, 29 червня, це питання буде винесено на голосування. Тільки за умови прийняття урядом програми економії Євросоюз і Міжнародний валютний фонд готові надати країні 120-мільярдний кредит.
Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу вже закликав депутатів правлячої партії підтримати програму економії, щоб уникнути банкрутства країни, відзначає AFP.
Нагадаємо, 23 червня ц.р. Греція спільно з лідерами Євросоюзу і МВФ досягли угоди про п'ятирічний план нових заходів посилення бюджетної політики, спрямованих на запобігання банкрутству.
У заяві за підсумками переговорів лідери Євросоюзу зазначили, що затвердження пакета нових заходів посилення, по-перше, відкриє шлях до отримання Грецією вкрай необхідного траншу фінансової допомоги в 12 млрд євро на початку липня і, по-друге, забезпечує основу для надання другого пакету допомоги ЄС і МВФ.
Раніше уряд Греції схвалив програму різкого скорочення бюджетних витрат на 2012-2015 рр. "Зелене світло" Кабінет міністрів дав і для відповідного законопроекту. Програма передбачає зниження бюджетних витрат на 28,4 млрд євро за рахунок зменшення соціальних видатків.
Нагадаємо, що нещодавно в Греції через соціально-економічних проблем відбулися масштабні перестановки в уряді. Напередодні парламент проголосував за зміни в складі Кабінету міністрів.
Євросоюз (ЄС) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) ставлять у залежність отримання Афінами чергового траншу економічної допомоги від проведення програми скорочення витрат бюджету. У травні с. р. ЄС і МВФ схвалили виділення кредитної лінії Греції в 110 млрд євро для того, щоб не допустити дефолту в цій країні. З неї грецькій владі допомога вже виділялася.
У травні 2010 р. Греція отримала від МВФ і Євросоюзу кредитний пакет на загальну суму 110 млрд євро, що виділяються траншами в залежності від виконання Афінами програми зі скорочення бюджетних витрат і реформування економіки. Проте через рік стало ясно, що боргова криза Греції виявилася набагато важчою, ніж передбачалося раніше. В даний час, за неофіційними даними, європейські чиновники і представники МВФ обговорюють потенційні нові заходи фінансової підтримки Греції, включаючи надання додаткових кредитів і продовження термінів існуючих боргових зобов'язань.
Загалом, за словами інспекторів ЄС, ЄЦБ і МВФ, Греція, як очікується, отримає нову частину економічної допомоги в липні 2011 р. з пакету в 110 млрд євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас