Підприємці виступають проти політики євро, проведеної Меркель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці виступають проти політики євро, проведеної Меркель

Валюта
768
Близько 100 підприємств підписали "Берлінську декларацію". Вони прагнуть домогтися можливості виключати країни з єврозони.
Німецький фонд Deutschlands Familienunternehmer ("Сімейні підприємства") кинувся в атаку проти політики євро, що проводиться федеральним урядом. У спільній декларації підприємства наполегливо закликають депутатів бундестагу покласти кінець "безвідповідальній німецькій політиці регулювання боргових відносин", повідомляє Die Welt,, переклад здійснений порталом Inopressa.ru. Крім цього, фонд хоче досягти істотних змін в договорах з валютного союзу. "Вихід і виключення повинні стати можливими", - проголошується в "Берлінської декларації", яка направлена ​​всім депутатам до Дня валютної конференції, організованої виданням. Документ підписали близько 100 підприємств, які разом забезпечують зайнятість майже 200 тис. працівників і мають річний оборот близько 38 млрд євро"- інформує автор статті Інга Міхлер.
Підприємець Райнхольд Вюрт, відомий як власник концерну з продажу інструментів, є авторитетною особою, що підписалися під "Берлінської декларацією". Однак він вважає зовсім незначною ймовірність того, що "сімейні підприємці" доб'ються успіху зі своєю вимогою можливості виходу та виключення з валютного союзу для країн, що відстають. Взагалі минулого тижня великі концерни Німеччини і Франції в газетних виступах виступили саме за протилежне. "Пропозиції, такі як виключення країн-учасниць або поділ єдиного союзу на північний і південний, є хибним шляхом", - говорить звернення, яке підписали, зокрема, голови правління Siemens, Allianz і BMW. "Це б мало наслідки, які на сьогоднішній день важко передбачити. Подібні популістські вимоги не відповідають серйозності становища", - повідомляє автор.
"Брун-Хаген Хеннеркес, голова фонду Deutschlands Familienunternehmer, дотримується іншої думки. З точки зору багатьох підприємців, для Греції був би кращим "жахливий кінець, ніж жах без кінця, - заявив він. - Німецька економіка навряд чи постраждає від розпаду єврозони, вона не буде зламана".
Правда, лідери Deutschlands Familienunternehmer, 12-15 тис. найбільших підприємств, в основному є прихильниками євро, говориться в статті. Фірми, орієнтовані на експорт, в умовах скасування євро будуть зазнавати величезного цінового тиску і конкуренції.
Möller Group, підприємство з Білефельда, серед іншого виготовляє запчастини для автомобільної промисловості та забезпечує роботою близько 1,8 тис. співробітників. "Лише в єдності ми можемо перемогти в конкуренції з США, Азією або Латинською Америкою", - сказав його співвласник Юліан Меллер, який теж підписав "Берлінську декларацію". Принципово те, що стосовно держав повинні діяти ті ж принципи порядного господарювання, що і для підприємств. "Якщо якась країна протягом тривалого часу живе не за коштами, виключення з єврозони має служити останнім аргументом", - заявляє підприємець.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас