Експерт: Інфляція в країнах, що розвиваються, може стати двозначною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інфляція в країнах, що розвиваються, може стати двозначною

Казна та Політика
290
Інфляція в країнах, що розвиваються, може досягти двозначних показників, а зростання економіки в середньому складе 6% у поточному році, сказав у понеділок експерт з інвестицій у ринки Марк Мобіус з інвесткомпанії Franklin Templeton.
Економічне зростання та підвищення цін на сировину і продовольство підстьобують інфляцію в державах, що розвиваються, але Мобіус нагадав, що такі країни, як Бразилія, в минулому вистояли перед інфляцією в тисячі відсотків.
"Я здивуюся, якщо інфляція наблизиться до 20%, але близько 10-15% - цілком ймовірно. Думаю, що більшість країн спробують стримати зростання цін", - заявив Мобіус Reuters в кулуарах конференції Fund Forum в Монако.
"Слідкувати треба за реальними процентними ставками, оскільки, якщо інфляція вище банківських ставок, інвестори, очевидно, будуть схилятися на користь акцій", - вказав він.
Мобіус зазначив, що економічне зростання в Азії буде трохи вище, ніж в інших країнах, що розвиваються. "Зростання ВВП становитиме 5-6% в середньому на ринках, що розвиваються. В Азії, я думаю, показник буде на 1 процентний пункт більше", - припустив він.
Розмір приватних інвестицій в країни досяг близько 1 трлн доларів у 2011 році, свідчать дані Інституту міжнародного фінансування.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас