Тігіпко: Зниження податків почнеться восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Зниження податків почнеться восени

Казна та Політика
4509
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко пообіцяв, що податкове навантаження в Україні все-таки буде знижуватися. Паралельно будуть вводитися індикативні зарплати і посилюватися відповідальність за робітників-нелегалів.
"Рухатися треба покроково. По-перше, потрібно зменшити податки. Уже восени ми представимо свою позицію з приводу того, які податки і за рахунок чого можна знизити", - пообіцяв Тігіпко.
Водночас міністр наполягає, що одним зниженням податкового навантаження не обійтися: "Вважати, що зниження податкових відрахувань призведе до збільшення податкових надходжень, - це помилка. Хіба у нас настільки свідомі бізнесмени, що враз почнуть платити більше? Я в це не вірю. А зарплати легалізувати необхідно обов'язково".
"Ми запропонуємо 8-рівневу кваліфікаційну шкалу, із зазначенням коефіцієнта щодо мінімальної заробітної плати, щоб не було такого "непорозуміння", коли 120 тисяч керівників підприємств України отримують мінімально можливі 960 гривень", - додав він.
"Поряд зі зниженням податків необхідно посилити відповідальність за нелегальне використання робочої сили. Так, ми зараз розглядаємо пропозицію, щоб за кожного неофіційного працівника підприємство сплачувало штраф розміром середньорічної заробітної плати по Україні (згідно з даними Держкомстату, в 2010 році - майже 27 тисяч гривень. - ред.). І це більш м'які заходи, ніж ті, які застосовуються за аналогічні порушення в Словаччині, Польщі або Чехії", - підсумував Тігіпко.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас