Нова НП на АЕС "Фукусіма-1": дала збій система охолодження реакторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова НП на АЕС "Фукусіма-1": дала збій система охолодження реакторів

Енергетика
879
Нова система переробки радіоактивної води для охолодження реакторів на багатостраждальній японській АЕС "Фукусіма-1" зупинена через всього лише 1,5 години після запуску через технічний збій, передає РБК з посиланням на Reuters.
Згідно з повідомленням оператора АЕС - компанії Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) робочі виявили витік в рукаві, який перекачує воду для охолодження.
Раніше повідомлялося про введення в експлуатацію нової системи очищення радіоактивної води для повторного використання цієї рідини в процесі охолодження реакторів "Фукусіма". Ця система, створена TEPCO, має критичне значення, оскільки до цього компанія була змушена скидати використану радіоактивну воду в океан.
Коментуючи запуск нової системи, радник прем'єр-міністра Японії Госі Хосоно назвав його "гігантським кроком" у вирішенні атомної кризи на "Фукусіма". "По-перше, ця система вирішить проблему забрудненої води, а по-друге, дозволить налагодити стабільний процес охолодження реакторів", - заявив чиновник.
Нова система дозволяє переробляти 1,2 тис. т радіоактивної води на добу. Наразі в сховищах TEPCO накопичилося близько 110 тис. т радіоактивної води (досить, щоб заповнити 40 олімпійських басейнів), та резервуари скоро будуть переповнені.
АЕС "Фукусіма-1" була пошкоджена внаслідок землетрусу і цунамі 11 березня 2011 р. Тоді була виведена з ладу система охолодження реакторів, що призвело до часткового розплавлення тепловиділяючих зборок і витоків радіації, які поки не зупинені. TEPCO планує повністю стабілізувати реактори на АЕС, перевівши їх у стан "холодного зупинення" (cold shutdown), до січня 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас