Кудрін: Росія з розумінням ставиться до рішення МЕА і США про нафтові інтервенції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Росія з розумінням ставиться до рішення МЕА і США про нафтові інтервенції

Казна та Політика
225
Віце-прем'єр, міністр фінансів Олексій Кудрін, коментуючи рішення Міжнародного енергетичного агентства провести нафтові інтервенції на світовому ринку, відзначив, що в даному випадку йдеться про особливу ситуацію, і Росія ставиться до цього рішення з розумінням.
У четвер МЕА схвалило рішення поставити додатково на ринок 60 млн барелів "чорного золота", оскільки, на думку агентства, ціна на нафту зараз занадто висока, що гальмує зростання світової економіки. Половину з цих 60 млн барелів нададуть США, в яких стратегічні запаси нафти наразі складають 727 млн ​​барелів. МЕА повідомило, що буде поставляти на ринок 2 млн барелів на день протягом 30 днів. На цьому тлі котирування нафти втратили в четвер понад 5%.
"Мені всі аргументи ще не відомі, я не встиг проаналізувати ситуацію, але очевидно, що високі ціни на нафту є гальмом виходу світової економіки з кризи. Тому можна сказати, що зараз особлива ситуація. Якщо й у звичайній, не кризовій ситуації високі ціни є гальмом, сьогодні це особливо відчутно", - заявив Кудрін журналістам.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас