Deutsche Bank приховав звільнення одного зі своїх головних трейдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank приховав звільнення одного зі своїх головних трейдерів

Казна та Політика
581
Deutsche Bank, найбільший німецький банківський концерн, в 2009 році звільнив главу департаменту міжнародних кредитних операцій (Global Head of Credit Correlation) Алекса Бернандо, повідомляє Reuters. Раніше ця інформація не оголошувалася - керівництво банку вирішило не відображати як саме звільнення, так і його причини.
У розпорядженні агентства опинилися документи, які свідчать про те, що брокер був звільнений у результаті розслідування, ініційованого після повідомлення одного зі співробітників банку, про проблеми, пов'язані з багатомільйонним інвестиційним портфелем кредитних дефолтних свопів з високим ступенем ризику, що був в управлінні Бернанда. Проведена перевірка показала, що Бернанд замішаний в біржових махінаціях.
Reuters отримало доступ до матеріалів позову до Deutsche Bank, поданого співробітником банку, Меттью Сімпсоном, в травні 2010 року, у зв'язку з порушенням закону Сарбейнза-Окслі Меттью в частині, присвяченій захисту корпоративних інформаторів.
У січні 2011 року Deutsche Bank і Сімпсон домовилися про досудове врегулювання конфлікту, в результаті чого банк виплатив Сімпсону 900 тисяч доларів і запропонував йому посісти посаду керівного директора. Після того, як сторони дійшли згоди, міністерство праці США припинило розслідування, розпочате у зв'язку з позовом Сімпсона, в якому співробітник банку стверджував, що він зазнав репресій з боку керівництва компанії після того, як повідомив про порушення в управління з контролю за дотриманням нормативних вимог.
Офіційний представник банку Рене Калабро (Renee Calabro) відмовилася прокоментувати умови угоди з Сімпсоном, однак спростувала інформацію про порушення законодавства з боку банку.
Матеріали позову також свідчать про те, що Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) в 2010 році почала перевірку надійшло повідомлення про те, що Бернанд навмисно некоректно оцінив вартість частини активів, що складають портфель деривативів, що був під його управлінням, з метою приховування збитків, понесених в результаті торгівлі на біржі.
Рене Калабро відмовилася прокоментувати звільнення Бернанда, однак повідомила, що перевірка, проведена самим банком, показала, що звинувачення в некоректній оцінці активів "не мають під собою жодних підстав". Калабро також заявила, що банк співпрацює з SEC у проведенні розслідування.
Алекс Бернанд, що вважався висхідною зіркою фондового ринку, почав роботу в Deutsche Bank в квітні 2006 року на посаді голови департаменту міжнародних кредитних операцій (Global Head of Credit Correlation). До цього він працював у Bank of America, де протягом шести років практично з нуля створив міжнародну систему кредитних операцій.
Портфель, яким керував Бернанд, у самому банку отримав неофіційну назву "екзотичного" ("exotics book"), оскільки багато з деривативів були пов'язані з малопоширеними складними фінансовими інструментами. У минулому цей портфель був одним з найбільших на Уолл-Стріт.
Зараз Бернанд у своєму акаунті в соціальній мережі професіоналів LinkedIn називає себе "незалежним професіоналом-філантропом".
Інформація про звільнення Бернанда та розслідування, що проводиться SEC, набуває особливого значення в контексті політики, що проводиться Deutsche Bank щодо портфеля кредитних дефолтних свопів з високим ступенем ризику, що був під управлінням звільненого трейдера. Наприкінці 2008 року банк вперше оголосив про плани щодо зниження ступеня ризиків, асоційованих з портфелем деривативів, а на початку червня 2011 повідомив, що реалізація даних планів відбувається навіть швидше за встановлений графік.
Deutsche Bank, заснований в 1870 році, є найбільшим банківським концерном Німеччини і включає в себе комерційні, іпотечні, інвестиційні банки та лізингові компанії. На банк працює понад 100 тисяч співробітників в 74 країнах.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас