Івано-Франківськ теж ввів податок на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Івано-Франківськ теж ввів податок на нерухомість

Казна та Політика
739
Івано-Франківська міська рада на позачерговій сесії в суботу ввела з 1 січня 2012 року податок на нерухоме майно, крім земельних ділянок.
Податок розміром 0,8% від мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року, встановлений за 1 квадратний метр житлової площі для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 квадратних метрів і житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 квадратних метрів.
Для квартир, житлова площа яких перевищує 240 квадратних метрів і житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 квадратних метрів, ставку податку встановили розміром 2,7% від мінімальної зарплати за 1 квадратний метр житлової площі.
При цьому базу оподаткування об'єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи - платника податків, для квартири зменшили на 120 квадратних метрів, для житлового будинку - на 250 квадратних метрів.
Тобто, якщо житлова площа квартири складає 130 квадратних метрів, то оподаткуванню розміром 0,8% від мінімальної зарплати буде підлягати 10 квадратних метрів.
Як повідомив на сесії заступник міського голови з економічних питань Любомир Слободян, через відсутність точної інформації від обласного бюро технічної інвентаризації про житлові площі квартир, міськрада зараз не може передбачити суму надходжень до міського бюджету від цього виду місцевого податку.
Як повідомлялося, в 2011 році Івано-Франківська міська рада ввела туристичний збір розміром 1% від вартості проживання, нову ставку збору за місця для паркування транспортних засобів розміром 0,03% від мінімальної зарплати за 1 квадратний метр паркувальної площі, а також збір за здійснення деяких видів підприємницької діяльності.
Податок на нерухомість також ввели в Євпаторії і Києві.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас