Експерт: Без активізації економіки банки і будуть збитковими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Без активізації економіки банки і будуть збитковими

313
Без активізації економіки до кінця року буде продовжуватися тенденція збитковості банківської системи. Про це сказав президент Української асоціації банків Олександр Сугоняко, пише УНН.
"Ми думали, що цей рік закінчимо без збитків. Перші два місяці не було збитків, але в березні вже було перші 300 мільйонів гривень, і сьогодні ми вийшли на 1 мільярд збитків. Це пов'язано з тим, що не працюють кредити" , - відзначив Сугоняко.
За словами експерта, це є серйозним тягарем для банківської системи. "І ті обсяги кредитів, які сьогодні видають банки, вони є незначними через те, що нема кому давати кредити. Таким чином, прибутковість банківської діяльності є сьогодні збитковою. І ключовим фактором, що визначає цю збитковість, є погана якість кредитів, виданих раніше, і слабкість кредитної роботи зараз", - зазначив він.
Причина збитковості банків, відзначив президент УАБ, ще й у тому, що сьогодні не все гаразд із розвитком економіки держави. "У цих умовах, якщо не розвернеться влада, і економічна, і монетарна, в сторону двох речей - це поліпшення роботи з поганими кредитами і активізація взагалі економіки як такої з опорою на розвиток малого та середнього бізнесу, то думаю, негативна тенденція буде тривати до кінця року", - переконаний Сугоняко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас