Черкаси мають намір побудувати палац спорту за 75 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черкаси мають намір побудувати палац спорту за 75 млн грн

Казна та Політика
252
Палац спорту з льодовою ареною планує побудувати Черкаська міськрада за допомогою держави і приватного капіталу, повідомив мер Черкас Сергій Одарич.
Як говориться в прес-релізі мерії, для будівництва спорткомплексу з держбюджету через держкомпанію "Льодові арени" виділять 31 млн грн.
За словами мера, інша частина суми виділять приватні інвестори. При цьому одним з головних фінансових партнерів проекту виступить баскетбольний клуб "Черкаські мавпи".
Одарич пояснив, що вартість стандартного проекту льодової арени на 400 місць, що фінансується державою, становить 31 млн грн. Тим часом місту потрібен значно більший зал комбінованого типу, який дозволить проводити змагання європейського та світового рівня з різних видів спорту.
"У зв'язку зі значними змінами вартість будівництва черкаського палацу збільшується до 70-75 млн грн", - сказав мер.
За його словами, наразі ведуться переговори з ДП "Льодові арени" про коригування типового проекту.
"Такий комплекс необхідний Черкасам, оскільки в місті практично немає нормальних спортивних і концертних залів на велику кількість глядачів, а тим більше льодової арени", - підкреслив Одарич.
За словами заступника мера Олексія Гужви, наразі проводяться передпроектні роботи і розглядається можливість розміщення об'єкта в районі Долини троянд.
Як повідомлялося, стандартні держпроекти будівництва льодових арен вже реалізовані в Києві, Харкові та Донецьку. З міст-претендентів - Суми, Севастополь, Луганськ, Хмельницький та Черкаси.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас