Саміт ЄС дозволив відновлення прикордонного контролю в Шенгенській зоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саміт ЄС дозволив відновлення прикордонного контролю в Шенгенській зоні

660
Відновлення прикордонного контролю в шенгенському просторі можливе у виняткових випадках. Таке рішення прийняли учасники саміту ЄС, повідомляє "Німецька хвиля".
Глави держав і урядів країн Євросоюзу на саміті, що відбувся в Брюсселі, доручили Єврокомісії до вересня представити концепцію реформи. Зокрема, мова йде про надання окремим державам можливості тимчасово відновлювати контроль на кордонах в разі виникнення "справді критичної ситуації".
Така ситуація може виникнути, наприклад, якщо якась із країн виявиться не в змозі протистояти нелегальній міграції.
Президент Франції Ніколя Саркозі, який став одним з ініціаторів реформування Шенгенської угоди, висловив задоволення у зв'язку з прийнятим рішенням.
"Якби на саміті не було продемонстровано прагнення до змін, виникла б загроза для існування самої Шенгенської угоди", - зазначив він.
У свою чергу, глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу зазначив, що реалізація прийнятого рішення дозволить усунути ризики, пов'язані з односторонніми діями окремих держав.
Нагадаємо, переміщення біженців з Африки країнами ЄС нещодавно призвело до конфлікту між Італією і Францією і початку дискусії про доцільність зміни Шенгенських угод.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас