Східна Європа та Центральна Азія стануть житницями світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Східна Європа та Центральна Азія стануть житницями світу

Аграрний ринок
809
В останні десять років у країнах Східної Європи та Центральної Азії спостерігалося швидке зростання виробництва продовольства, але його споживання на душу населення збільшувалася незначно
Про це йдеться в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації (ФАО) "Стан справ в сфері продовольства і сільського господарства в світі".
Доповідь спрямована на розгляд 37-ї сесії Конференції ФАО, яка відбудеться з 25 червня по 2 липня 2011 року, повідомляє cybersecurity.ru.
"Якщо темпи зростання виробництва продовольства у Східній Європі та Центральній Азії збережуться на тому ж рівні, то регіон зможе стати провідним постачальником товарів для зростаючих світових ринків", - наголошується в доповіді.
У ньому нагадується, що в 2010 році кількість людей у ​​світі, які недоїдають, скоротилася до 925 мільйонів з пікової цифри в 2009 році - 1023 мільйона. Таке скорочення було обумовлене поліпшенням перспектив розвитку світової економіки і невеликим зниженням цін на продовольство, хоча вони продовжують утримуватися вище пікового рівня 2008 року.
Автори доповіді також зазначили, що до січня 2011 року ціни на зерно, рослинні масла і жири, молочні продукти і м'ясо були майже так само високими, як у період кризи продовольчих цін 2007-2008 років, а ціни на цукор значно перевищили кризовий показник. Останніми місяцями індекс цін на м'ясо продовжив зростання, тоді коли індекси цін на інші товари не змінювалися, або незначно знизилися. Єдиний виняток - різко знизилися ціни на цукор.
Експерти ФАО підкреслили, що цінові сплески послаблюють купівельну спроможність споживачів. Разом з тим вони відзначають, що ціни міжнародного ринку не відбиваються автоматично на внутрішніх ринках.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас