Опитування: Німці підтримують надання допомоги Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Німці підтримують надання допомоги Греції

323
Більшість населення Німеччини вважає, що їхня країна повинна допомогти Греції впоратися з фінансовою кризою. До такого висновку дійшли укладачі опитування, проведеного телекомпанією ARD. Результати публікує Associated Press.
Опитування проводилося 21-22 червня, брав участь 1001 чоловік. Підсумки були оприлюднені 24 червня - публікацію приурочили до саміту країн Євросоюзу.
На користь надання фінансової допомоги Греції висловилися 60% респондентів. 63% при цьому заявили, що з розумінням ставляться до акцій протесту проти заходів, які грецький уряд вживає для скорочення бюджетних витрат.
Раніше Євросоюз і МВФ вже надали Греції, чий державний борг становить майже 350 млрд євро, кредит розміром 110 млрд. Умовою для надання траншу стало схвалення урядом програми антикризових заходів, які включали скорочення зарплат бюджетникам і спровокували серію страйків і народних виступів, які неодноразово виливалися в зіткнення з поліцією.
Першого кредиту виявилося недостатньо для порятунку Греції від дефолту. 24 червня уряд Георгіоса Папандреу направив до ЄС і МВФ офіційний запит про надання нового кредиту, сума якого, як повідомлялося раніше, може досягати 100 млрд євро. В обмін на додаткову допомогу Євросоюз вимагав скорочення витрат бюджету на 28 млрд євро.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас