Європарламент проти урізання доходів бюджету ЄС на 2012 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент проти урізання доходів бюджету ЄС на 2012 рік

Казна та Політика
132
Європарламент проти урізання витрат бюджету Євросоюзу на 2012 рік, за який виступають деякі великі держави ЄС. Депутати підтримують запропонований Єврокомісією проект документа і збільшення витрат бюджету на 4,9%, передає РИА Новости з посиланням на повідомлення Європарламенту.
Єврокомісія в кінці квітня представила проект спільного бюджету країн Євросоюзу на 2012 рік, в якому передбачається збільшення витрат у порівнянні з 2011 роком на 4,9% до 132,7 млрд євро, а доходів - на 3,7% до 147, 4 млрд.
"Резолюція Європарламенту застерігає від горизонтального скорочення видатків бюджету без оцінки актуальних потреб ЄС. Вона закликає країни, якщо вони вирішили запропонувати подібні скорочення, публічно пояснити, які європейські пріоритети або проекти вони хочуть відкласти", - йдеться в повідомленні. Парламент "захищає" запропоноване збільшення на 4,9%, відзначаючи, що воно ґрунтується на "ретельній і критичній оцінці" Єврокомісією потреб ЄС у витратах.
Бюджет ЄС наповнюється більшою мірою за рахунок внесків всіх 27 країн союзу. Процес прийняття бюджету 2011 року затягнувся через суперечки про необхідність підвищувати його доходи та витрати. Початкові пропозиції ЄК були відхиленіціизка найбільших економік ЄС висловлюють думку про необхідність замороження доходів і витрат фінплану регіону. Економічна криза в Європі досі не вважається завершеною. Перше багатостороннє обговорення бюджету 2012 року між представниками країн ЄС, Єврокомісією та Європарламентом відбудеться 11 липня.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас