Банк Англії: Криза в єврозоні - основний ризик фінансової стабільності Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії: Криза в єврозоні - основний ризик фінансової стабільності Великобританії

Казна та Політика
249
Найсерйозніший і безпосередній ризик для фінансової системи Великобританії пов'язаний зі зростаючими державними боргами в декількох країнах єврозони. Про це заявив голова Банку Англії Мервін Кінг, виступаючи в п'ятницю на першій прес-конференції щодо звіту про фінансову стабільність, опублікованого під керівництвом нового комітету з фінансової політики британського ЦБ, який займатиметься забезпеченням гнучкості фінсистеми країни, ідентифікувати і відстежувати системні ризики і давати рекомендації органам регулювання та фінансовим установам для пом'якшення ризиків.
У зв'язку із зазначеними ризиками комітет рекомендував Управлінню з фінансового нагляду та регулювання (FSA) поліпшити розкриття основними банками Великобританії інформації, пов'язаної з ризиками суверенного і банківського сектора, і зробити таке розкриття частиною регулярної звітності.
Також було рекомендовано розширити межі аналізу відстрочки боргів і резервів на їх покриття у всіх банках країни.
Комітет вважає, що при переході на нові вимоги до капіталу «Базель III» банки повинні накопичувати капітал, утримуючи свої доходи в періоди високої прибутковості, а не розподіляючи їх між акціонерами. Це поліпшить гнучкість системи без погіршення доступності кредиту.
На думку комітету, FSA також повинне буде уважно стежити за ризиками, які пов'язані з непрозорими схемами фінансування, такими як свопи по забезпеченню та аналогічні угоди, використовувані біржовими інвестиційними фондами.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас