Знижено ціновий коридор на бензин і дизпальне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знижено ціновий коридор на бензин і дизпальне

Енергетика
455
На засіданні Експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерговугілля учасники одноголосно прийняли рішення знизити верхню межу цінового коридору на пальне на 10 коп. за літр як на бензин марки А-95, так і на дизпальне. Про це УНН повідомили в прес-службі Міненергоугля.
Учасники засідання відзначили, що тенденція зниження цін на світовому нафтовому ринку дозволяє впевнено говорити про зниження цін на нафтопродукти в Україні.
Головуючий на засіданні ЕАГ міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко зазначив, що завдяки злагодженій співпраці між Урядом, виробниками і нафтотрейдерами, вдалося стабілізувати ситуацію на ринку нафтопродуктів.
"Завдяки злагодженій роботі вдалося стабілізувати ситуацію і не допустити подій, які зараз спостерігаються на ринку пального сусідніх країн", - зазначив міністр.
За оцінками учасників Експертно-аналітичної групи наявні запаси пального на ринку дозволяють повністю забезпечити попит на бензини усіх марок і дизпальне в Україні в короткостроковій і довгостроковій перспективах.
Також з метою збереження стабільної ситуації учасники засідання ЕАГ виступили з ініціативою продовження дії Закону про зниження ставки акцизного збору на нафтопродукти.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас