З Аграрного фонду вкрали 15 тисяч тонн зерна кукурудзи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З Аграрного фонду вкрали 15 тисяч тонн зерна кукурудзи

Аграрний ринок
348
З Аграрного фонду України зникло майже 15 тисяч тонн зерна кукурудзи. Цей факт виявили співробітники УБОЗ УМВС України в Черкаській області.
У результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники викрили організовану злочинну групу, яка займалася розкраданням зерна зі складів згаданого державного фонду, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.
До складу ОЗГ входили директор, засновник, головний бухгалтер столичного ТОВ і керівник одного з підприємств Черкащини, що займається переробкою комбікормів і круп.
Встановлено, що в липні 2010 року ТОВ уклало договір з Аграрним фондом України про зберігання кукурудзи в орендованих складських приміщеннях переробного підприємства.
Однак, зерно фонду на зазначених складах не зберігається, а посадовими особами останніх виписуються фіктивні складські квитанції, які вносяться до єдиного державного реєстру.
Щоб приховати відсутність насіння, робочі сховища перекрили порожні бункери висотою 15 метрів дошками і насипали на них тонким шаром кукурудзи. Пояснити відсутність 15 тисяч тонн зернових приблизною вартістю 30 мільйонів гривень службовці не змогли.
За матеріалами УБОЗ обласним слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу Україні. Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі.
Зараз слідчі дії тривають. Міліцією проводяться заходи щодо встановлення інших епізодів злочинної діяльності групи, всіх осіб, причетних до скоєння злочину, та відшкодування заподіяної шкоди.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас