Експерт: Новий глава ЄЦБ забезпечить фінансову стабільність і зміцнення євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Новий глава ЄЦБ забезпечить фінансову стабільність і зміцнення євро

316
Призначення глави Центробанку Італії Маріо Драгі на пост президента Європейського Центрального банку (ЄЦБ), яке відбудеться в листопаді 2011 року, сприятиме зміцненню євро та сталому розвитку європейської економіки в складних умовах, упевнений президент Італії Джорджо Наполітано. Саміт глав держав Євросоюзу в п'ятницю схвалив кандидатуру італійця Драгі на пост президента ЄЦБ.
Президент Італії в спеціальній заяві, опублікованій у п'ятницю на його офіційному сайті, висловив "глибоке задоволення" підсумками голосування і висловив вдячність главам держав і урядів, які на саміті в Брюсселі підтримали кандидатуру Драгі. "Я впевнений, що він повністю виправдає надану йому італійською і європейською владою довіру", - зазначив Наполітано. На його думку, Драгі буде "твердою рукою" управляти ЄЦБ в непростий період, щоб забезпечити "фінансову стабільність як основу для зміцнення євро та сталого розвитку європейської економіки і суспільства".
Прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі також висловив задоволення призначенням Драгі на пост президента ЄЦБ. За словами глави уряду, це особистий успіх як самого нинішнього керівника Центробанку Італії, так і всієї країни та італійського уряду.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас