Литвин: Термін Конституції закінчується, треба писати нову, під "дієву та ефективну владу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Термін Конституції закінчується, треба писати нову, під "дієву та ефективну владу"

1471
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив про необхідність зміни Конституції України.
За його словами, "Основний Закон став на практиці тимчасовою угодою, прийнятим в умовах несформованої національної ідеї і складнощів з визначенням цивілізаційного, економічного і значною мірою політичного дискурсу України", повідомляє прес-служба ВР.
"Як і для будь-якої тимчасової угоди, термін, відведений для Конституції 1996 року, очевидно, поступово минає", - зазначив Литвин. Отже, на його думку, дуже важливо визначитися з "необхідними і одночасно реальними змінами Основного Закону".
Таким чином, за його словами, мова може йти "про типове переукладення суспільного договору, який перестав відповідати вимогам часу".
При цьому Литвин зазначив, що однією з гарантій незалежності України є наявність стабільної, дієвої та ефективної влади, "оскільки сукупність зовнішніх і внутрішніх загроз поки не менша, якщо не більша, ніж у 1991 або 1996 роках".
Нагадаємо, 1 жовтня минулого року Конституційний суд України визнав таким, що не відповідає Конституції України, закон "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 N2222-IV у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття. КСУ відновив дію Конституції 1996 року і звернувся до органів державної влади з вимогою невідкладно привести українське законодавство у відповідність з Основним законом.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас