Федоренко: Метрополітен страждає від гострої нестачі ресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федоренко: Метрополітен страждає від гострої нестачі ресурсів

595
"Метрополітен реально страждає від гострої нестачі ресурсів для відновлення його технічного стану. Ми добре бачимо і знаємо, що потрібно зробити для того, щоб метрополітен виглядав значно краще і працював без збоїв", - зазначив у своїй заяві начальник КП "Київський метрополітен" Володимир Федоренко, повідомили УНН в прес-службі Метрополітену.
"Але наше підприємство вже довгий час працює в умовах, коли доходи від перевезень фактично покривають не більше половини нормативних потреб, коли тариф на перевезення встановлений нижче рівня, передбаченого державними нормативними документами. До того ж, за рішенням державної влади, колектив метрополітену змушений перевозити безкоштовно 30% пільгових категорій пасажирів. За цю виконану трудовим колективом метрополітену роботу йому компенсується менше половини витрат і то за заниженим тарифом", - підкреслив керівник.
Федоренко також додав, що "дехто незадоволений вартістю проїзду в метрополітені, вважаючи, що 2 грн - це занадто багато для перевезення пасажира. Від станції відправлення по ескалатору (ремонт одного ескалатора обходиться в 2 млн грн, а їх у нас 119), поїздами (середня дальність перевезення складає 8,3 км), на станції призначення перевезти знову ескалатором... У той же час необхідно ще забезпечити освітлення, вентиляцію, опалення згідно з чинними нормами, відкачування ґрунтових вод, супровід інвалідів і т.д."
"Доходи метрополітену всі можуть рахувати, і вони дійсно становлять значну суму (найближчим часом будуть підготовлені та розміщені ці дані на офіційному сайті метрополітену). Але мало хто в змозі підрахувати і взагалі має уявлення, а які ж витрати метрополітену. Скільки все потрібно, щоб перевезти пасажира, наприклад, зі станції "Дарниця" до станції "Оболонь"; як все це утримувати, скільки і якого професійного складу треба мати персонал, які витрати йдуть на заробітну плату і т.д.", - зазначив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас