ЄС просить міністрів фінансів єврозони завершити створення програми допомоги Греції до липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС просить міністрів фінансів єврозони завершити створення програми допомоги Греції до липня

Казна та Політика
164
Глави держав єврозони закликали міністрів фінансів розробити новий план порятунку Греції до початку липня, йдеться в повідомленні саміту.
Ці міністри (Єврогрупа) в ніч з 19 на 20 червня вирішили, що нова програма буде розроблена і Греція отримає додаткову підтримку не тільки від держав єврозони, але і від приватних інвесторів на добровільних засадах за рахунок пролонгації держборгів Греції (roll-over). Єврогрупа планувала завершити цю роботу до початку липня. Засідання міністрів, на яких можуть бути прийняті фінальні рішення, призначені на 3 та 11 липня.
Глави держав ЄС також погодилися, що додаткова підтримка Греції буде надана як з державних, так і з приватних джерел.
"Вони схвалили підхід, прийнятий Єврогрупи 20 червня, який включає залучення приватних інвесторів на добровільних засадах у неформальну і добровільну пролонгацію існуючого держборгу Греції у міру закінчення термінів його обігу для істотного скорочення щорічного фінансування цього боргу, щоб уникнути вибіркового дефолту країни", - йдеться в офіційній заяві, опублікованій за підсумками першого дня саміту глав - держав ЄС, на якому розглядалося питання Греції. Згідно з офіційними даними, керівництво країн ЄС поки не прийняло додаткових рішень щодо порятунку Греції, на додачу до рішень Єврогрупи.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас