Золото незначно дешевшає на тлі зміцнення долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото незначно дешевшає на тлі зміцнення долара

Банківські метали
325
Вартість золота в п'ятницю трохи знижується на тлі зміцнення курсу долара по відношенню до світових валют, а також в очікуванні на заяви глав держав ЄС за підсумками дводенного саміту, на якому обговорюються проблеми Греції.
Серпневий ф'ючерс на золото в ході торгів в Нью-Йорку на біржі Comex на 12:01 подешевшав на 0,2% - до 1 517,5 долара за трійську унцію.
Курс долара до кошику шести валют країн - основних торгових партнерів США підвищився на 0,29% до 75,43 пункту.
Водночас експерти очікують, що найближчим часом на ринку золота може початися корекція після падіння вартості металу в четвер відразу на 2% на тлі загальних розпродажів на сировинних майданчиках.
"Ми пережили сильний спад, тепер можна чекати на відскок", - цитує агентство Bloomberg керуючого директора Commodity Broking Services у Сіднеї Джонатана Баррат.
За I квартал поточного року золото, яке розглядається інвесторами як більш надійна альтернатива нестабільним валютам і схильним до серйозних коливань акціям компаній, подорожчало на 1,3%. Минулий квартал став десятим поспіль, за підсумками якого золото виросло в ціні, що стало найтривалішим ралі щонайменше з 1975 року.
Після рекордного зростання в 2010-м (на 30%) у січні 2011-го вартість металу знизилася на 6%, проте вже в березні відновила рекордний ріст і досягла 1447 доларів за унцію. У квітні зростання тривало, ціни перевищили позначку 1 500 доларів, основними чинниками їх підтримки стали боргова криза в Європі та прискорення інфляції в різних країнах світу. За підсумками травня золото подешевшало на 1,3%, зокрема, на тлі зміцнення курсу долара. Історичний рекорд був встановлений 2 травня - 1 557,4 долара за унцію.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас