Кабмін допоможе бюджету Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін допоможе бюджету Києва

Казна та Політика
222
Міськрада внесла зміни до міського бюджету, збільшивши його дохідну частину на 923,4 млн. грн. Таке рішення підтримали 94 депутати. Раніше ці кошти Кабмін виділив Києву з державного бюджету як субвенції.
Основну частину отриманих коштів (878,1 млн. грн.) планується направити на погашення Києвом заборгованості з різниці в тарифах за енергоносії перед "Київенерго". Решта ресурси будуть витрачені на будівництво, ремонт і реконструкцію доріг (40 млн. грн.) і погашення заборгованості за виконані роботи з будівництва Центру ядерної медицини з використанням ПЕТ технологій Київської міської онкологічної лікарні (5,3 млн. грн.).
Крім того, столична влада вирішила перерозподілити деякі статті витрат. Зокрема, депутати збільшили витрати на капіталовкладення з бюджету розвитку на загальну суму 27 млн. грн. Зокрема, 11,6 млн. грн. з цих коштів буде направлено на будівництво другої нитки головного міського каналізаційного колектора. Ще 10 млн. грн. отримає Головуправління транспорту КМДА. Ці гроші чиновники повинні направити на будівництво єдиного центру обліку пасажироперевезень. Крім цього, місто витратить 5,5 млн. грн. на будівництво вулиці композитора Мейтуса та вулиці Симоненка у Голосіївському районі.
Крім отриманих від держави 923,4 млн. грн. КМДА очікує на фінансову допомогу з боку держави в більших розмірах. Так, 6 червня ц.р. Кабмін розпорядився виділити місту 265 млн. грн. на будівництво транспортних розв'язок біля станції метро "Дніпро" і на примиканні проспекту Науки до Столичного шосе.
Крім того, Кабмін затвердив пооб'єктний розподіл додаткових коштів з держбюджету на суму 1,61 млрд. грн. на виконання Києвом функцій столиці. Однак, як розповіли в КМДА, ці кошти поки до міста не дійшли.
Опитані депутати переконані, що урядова допомога не врятує бюджет Києва від невиконання у поточному році.
У першу чергу, від дефіциту міських финресурсов страждають незахищені статті витрат. "Складності виникають з виконанням тих пунктів програми соціально-економічного розвитку, фінансування яких заплановане лише з міського бюджету", - розповідає бютівець Сергій Мельник. Основна стаття доходів Спецфонду, нагадує він, це продаж землі та запланованого програмою приватизації майна. "На сьогоднішній день ці інструменти повноцінно не працюють. Відповідно, рівень виконання Спецфонду у частині доходів дуже низький", - нарікає депутат.
"На сьогоднішній день основна проблема міського бюджету - це його невиконання за п'ять місяців 2011 р. більш ніж на 2 млрд. грн. за доходах і на 1,853 грн. за видатками", - сказав "i" депутат міськради Дмитро Андрієвський. Велике недовиконання спостерігається з податку на доходи фізосіб (більше 0,5 млрд. грн.). Недонадходження від плати за землю та її продажу становлять близько 1 млрд. грн.
Що стосується витрат, то сфера охорони здоров'я, за його словами, недофінансована на 244 млн. грн., освіта - на 197 млн. грн., соціальний захист - на 156 млн. грн. "Також на 255 млн. грн. Не виконаний план з виділення коштів на будівництво", - розповідає Андрієвський.
При цьому, в поточному році депутат відзначає позитивну динаміку у виконанні міськбюджету в порівнянні з минулим роком. "За п'ять місяців 2010 р. міський кошторис був не виконаний на 4,2 млрд. грн. за доходами і на 5,8 млрд. грн. за видатками", - сказав він. За підсумками року, за прогнозами Андрієвського, варто очікувати на невиконання бюджету міста на рівні близько 5%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас