Греція погодилася на нові бюджетні обмеження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція погодилася на нові бюджетні обмеження

Казна та Політика
424
Греція погодила додатковий план скорочення бюджетних витрат. Це сталося після того, як міжнародні кредитори країни виявили "чорну дірку" розміром у 5,5 млрд євро в попередньому плані Афін щодо посилення бюджетної політики і зажадали, щоб вона була закрита перед схваленням в парламенті наступного тижня, повідомляє в п'ятницю газета "Ведомости" з посиланням на Financial Times.
У ці дні грецький прем'єр-міністр Георгіос Папандреу намагається домогтися підтримки плану бюджетного посилення всередині країни. Євросоюз і МВФ наполягають на ухваленні плану, для того щоб вони могли виділити 12 млрд євро фінансової допомоги, які Афіни повинні отримати до середини липня. Якщо Греція не отримає цих грошей, вона може оголосити дефолт по своїх боргах.
Діра в чотирирічному плані фінансових і структурних реформ в 5,5 млрд євро була виявлена ​​цього тижня групою фахівців ЄС, МВФ і Євросоюзу, які прибули до Афін вивчити ситуацію. Близько 600 млн євро повинні бути притягнуті до кінця року, щоб забезпечити реалізацію плану бюджетного посилення, повідомив представник Греції. Міністр фінансів країни Евангелос Венізелос в четвер провів екстрені переговори з європейськими представниками напередодні чергової зустрічі європейських лідерів у Брюсселі в п'ятницю.
У Брюсселі обговорюватиметься пропозиція Німеччині за новими умовами надання фінансової допомоги Греції. Цей план передбачає поєднати залишилися транші по поточному пакету фіндопомоги (спочатку 110 млрд євро) з наступним, який може в цілому обійтися кредиторам в 170 млрд євро. Основні рішення повинні бути схвалені до 8 липня, коли МВФ буде визначатися з виділенням своєї частини розміром 12 млрд.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас